Bungalovy s terasou

19.9.2024

Bungalovy s terasou jsou stále nejpopulárnějším typem bydlení pro ty, kdo hledají moderní, praktické a přitom útulné místo k životu propojené se zahradou. Díky jednopodlažnímu uspořádání a přímému propojení s venkovním prostorem jsou ideální volbou nejen pro rodiny s dětmi, ale také pro seniory nebo ty, kteří touží po klidném útočišti mimo městský ruch. Co vše tento typ domu nabízí a proč je tak oblíbený?

bungalov s terasou

Co je to vůbec bungalov s terasou?

Bungalov je jednopodlažní dům, který je navržen tak, aby byl funkční a pohodlný. Tento typ stavby nabízí jednoduchý přístup ke všem částem domu, protože všechny místnosti jsou umístěny na jednom patře. To eliminuje potřebu schodů, což z něj činí ideální řešení pro osoby s omezenou mobilitou nebo ty, kdo preferují bezbariérový přístup. Jedním z největších lákadel bungalovů je však možnost spojit interiér s venkovním prostorem – s terasou.

Chci si vybrat bungalov s terasou 

Terasa jako rozšíření obytného prostoru

Bungalovy s terasou přidávají vašemu bydlení další rozměr tím, že poskytují příjemný prostor k odpočinku, setkávání se s přáteli nebo rodinou a užívání si čerstvého vzduchu. Terasa může být přístupná přímo z obývacího pokoje nebo kuchyně, což vytváří přirozený přechod mezi vnitřním a venkovním prostředím. V letních měsících se tak terasa stává prodloužením obytného prostoru, kde můžete grilovat, posedět s přáteli nebo jen relaxovat při západu slunce.

Terasa také nabízí možnost umístění zahradního nábytku, květinových dekorací nebo i venkovní kuchyně. Moderní bungalovy často využívají kryté terasy, které poskytují ochranu před sluncem a deštěm, takže prostor můžete využívat po celý rok.

4 výhody bungalovů s terasou

  • Pohodlí a dostupnost
    Díky jednopodlažnímu uspořádání jsou všechny místnosti snadno dostupné a propojení s venkovním prostorem je velmi praktické.


  • Blízkost k přírodě
    Bungalovy s terasou jsou ideální volbou pro ty, kteří milují přírodu. Terasa vám umožní užívat si okolní krajinu a zahradu přímo z pohodlí domova.
  • Energetická efektivita
    Bungalovy mají obvykle menší plochu k vytápění než vícepodlažní domy, což může vést k nižším energetickým nákladům. V kombinaci s moderními stavebními materiály a technologiemi může bungalov s terasou splňovat i přísné standardy energetické úspornosti.

  • Flexibilní design
    Bungalovy jsou mimořádně flexibilní v designu a architektonickém uspořádání. Terasy mohou být navrženy podle vašich představ – otevřené, kryté, s pergolou nebo zahradními stěnami, což vám umožní plně přizpůsobit venkovní prostor vašim potřebám.

Pro koho jsou bungalovy s terasou ideální?

Mladé rodiny ocení bezpečnost a pohodlí jednopodlažního uspořádání, kde děti mohou bez problémů přecházet mezi interiérem a exteriérem. Starší lidé zase ocení absenci schodů a snadný přístup na terasu, kde mohou trávit čas venku bez nutnosti opouštět domov.

Také lidé, kteří pracují z domova nebo hledají místo k odpočinku mimo městský ruch, ocení klid a pohodlí, které bungalov s terasou nabízí. Terasa se snadno stane jejich oblíbeným místem pro práci nebo relaxaci.

Chci nezávazně poptat 

Jak vybrat ten správný?

V první řadě by měl být dům navržen tak, aby vyhovoval vašemu životnímu stylu a potřebám. Důležitou roli hraje také orientace domu a terasy. Pokud chcete využívat terasu co nejvíce, je ideální, aby byla situována směrem na jih nebo západ, což zaručí dostatek slunce po celý den.

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

4